Blog

Zes eenvoudige stappen om je kind te leren klokkijken op de digitale klok

In dit blog leg ik je uit hoe je in zes eenvoudige stappen jouw kind kunt leren klokkijken op de digitale klok. Dit is een vaardigheid die op de basisschool vanaf groep 5 wordt aangeleerd.

Zes tips voor positieve communicatie tussen ouders en leerkracht

Uit onderzoek blijkt dat positieve betrokkenheid van ouders bij de school het welbevinden van de kinderen vergroot en het leren bespoedigt. Met deze zes tips verloopt de communicatie tussen jou en de leerkracht van jouw kind soepel en constructief.

Het belang van lezen

Al bij de bezoeken aan het consultatiebureau wordt het jonge ouders meegegeven: voorlezen en boeken aanbieden is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Maar is lezen nu echt ZO belangrijk? Ja, dat is het. Ik leg je in dit blog uit waarom.

Zo leert ook jouw kind klokkijken op de analoge klok

Sommige kinderen hebben de klok in korte tijd helemaal door en voor andere kinderen blijft het maar een struikelblok. Hoe komt het toch dat die klok voor zoveel problemen zorgt? Een klok is een complex ding. Heeft jouw kind er ook problemen mee? Dat wordt vanaf nu verleden tijd. Ik leg je uit hoe je jouw kind kunt leren klokkijken.

Hoe complimenten het gedrag van jouw kind veranderen

Door gericht en duidelijk complimenten uit te delen aan je kinderen, kun je hun gedrag sturen. In dit blog vertel ik je hoe.

Faalangst, alles wat je moet weten!

Als volwassenen kunnen wij een belangrijke rol spelen in het voorkomen en genezen van faalangst bij kinderen. In dit blog vertel ik je wat faalangst is en hoe je je kind kunt helpen.

Zeven tips voor de perfecte ochtendroutine

De dag ontspannen beginnen. Dat is fijn, maar soms ook best lastig in de hectiek met (jonge) kinderen. Ik geef je 7 tips voor een perfecte ochtendroutine waardoor je relaxed van start kunt.

Moet mijn kind blijven zitten?

Hoe bepaal je of het zinvol is dat je kind een jaar overdoet op de basisschool? Het hangt van veel factoren af. In mijn blog vertel ik je welke afwegingen je zou mogen maken.

DMT en AVI – deel 2

Op het rapport van je kind of in een uitdraai met Cito-resultaten zie je deze benamingen terug: DMT en AVI. Maar wat is dat nu precies? In mijn blog van vorige week ging ik dieper in op de AVI-toets. In het blog van vandaag zoomen we in op de DMT.