Blog

DMT en AVI – deel 2

Op het rapport van je kind of in een uitdraai met Cito-resultaten zie je deze benamingen terug: DMT en AVI. Maar wat is dat nu precies? In mijn blog van vorige week ging ik dieper in op de AVI-toets. In het blog van vandaag zoomen we in op de DMT.

DMT en AVI – deel 1

Op het rapport van je kind of in een uitdraai met Cito resultaten zie je deze benamingen terug: DMT en AVI. Wat is dat? Veel ouders weten wel dat het iets met lezen te maken heeft, maar wat dan precies? Ik leg het je graag uit. In mijn blog van vandaag ga ik dieper in op de AVI-toets. Volgende week volgt het blog over de DMT.

Wereld Fietsdag!

3 juni 2021 is Wereld Fietsdag! Op deze dag is er o.a. aandacht voor de verkeersveiligheid van fietsers. Hoe leren onze kinderen zich veilig gedragen in het verkeer? Ik vertel het in dit blog.

De kracht van samenwerken

Samenwerken met de school van je kind is zeker de moeite waard! Ik leg je graag de kracht van die samenwerking uit.

Waarom jij je kind het beste kunt helpen

Als ouder ben je de meest belangrijke persoon in het leven van je kind. Jij kent je kind het langst van iedereen en jij voelt je kind het beste aan. Zou jij dan ook niet de beste hulp voor je kind kunnen zijn?

Intrinsieke motivatie stimuleren

Gemotiveerd zijn om te leren. Het liefst helemaal vanuit jezelf. Dat leidt tot mooie resultaten. Want wie wil leren, zet zich daar wel voor in. Hoe stimuleer je die zogenoemde ‘intrinsieke motivatie’? Daarover gaat dit blog.

Dit is waarom jouw kind leert schrijven op ‘de ouderwetse manier’

Twee weken geleden vertelde ik in mijn blog waarom het goed is dat kinderen leren schrijven. Maar als er dan geschreven moet worden, waarom dan in van die ouderwetse, verbonden letters en waarom met een vulpen? In dit blog leg ik het je uit.

Waarom jouw kind totaal niet nerveus hoeft te zijn voor de eindtoets

De verplichte eindtoets in groep 8 doet elk jaar opnieuw een hoop stof opwaaien in de media, bij ouders en bij kinderen. In dit blog leg ik je uit waarom jouw kind totaal niet nerveus hoeft te zijn voor de eindtoets.

Waarom jouw kind moet leren schrijven

Vraag je je ook weleens af waarom je kind nog met de hand moet leren schrijven in deze moderne tijd? We houden toch bijna geen pen meer vast? In dit blog vertel ik je waarom leren schrijven belangrijk is.